Ontvang nu uw vrijblijvende offerte

6 tips voor een wonderlijk winter tuinfeest

Ontvang nu uw
vrijblijvende offerte

Wie dacht dat tuinfeesten enkel in de zomer een schot in de roos zouden zijn, think again! Ook het magische winterweer leent zich perfect tot een heerlijke buiten gebeurtenis onder vrienden en geliefden. Waarom niet eens oudejaarsnacht onder de bomen in het groen -of in het wit- vieren in plaats van rond een fonduestel?

1. Firestarter!

Wie winter zegt, zeg vuur. Meestal dan in de vorm van open haarden en kachels, maar je kan die gezellige vlammen-vibe gerust ook naar buiten halen! Of je nu kiest voor een kampvuur, vuurkorf of een winterse barbecue; vuur staat garant voor samenhorigheid en is bovendien ook praktisch om je gasten op te warmen of marshmallows en andere lekkernijen boven te roosteren! Meer moet dat toch niet zijn?

2. Opkikkertjes

Indien het toch wat meer moet zijn, is een winterbar geen slecht idee! Geïnspireerd op de rijke ‘keuken’ die de Après Ski te bieden heeft, kan je een heel assortiment aan korte drank aanbieden. Verschillende jeneversoorten, Jägermeister of een Flügelke indien gewenst, het kan allemaal! Maar drink met mate(n)…

3. It’s getting hot in here

Ook niet onbelangrijk op een winters feest: verwarming! Enkele fleece dekentjes voorzien is altijd een goed idee. Winter of niet, je gasten gaan waarschijnlijk hun uiterste best doen om deftig op je feest te verschijnen. Die stijlvolle outfits gaan jammer genoeg niet altijd gepaard met de meest functionele outfit, dus tante Lien zal ontzettend blij zijn als er een fleece dekentje of twee klaarliggen. En als dat niet genoeg is kan je altijd ook beroep doen op onze tentverwarming.

4. Kids corner

Wanneer de kinderen tijdens een klassiek binnenfeest wat drukker worden, durf je hen wel al eens naar buiten te sturen om hun energie kwijt te raken. Dat ligt iets omslachtiger nu er een tent midden in de tuin staat. Een leuk alternatief is om binnenshuis een filmhoekje te installeren. Hiervoor kan je ergens een beamer huren of lenen. Span vervolgens een wit laken als projectiescherm aan een muur. Met enkele zitzakken of kussens, wat popcorn en het kids account op Netflix ben je gerust voor de rest van de avond! Best wel af en toe eens gaan checken of alles onder controle is…

5. Step up your game

Is je eindejaarspremie of dertiende maand gestort en weet je echt niet waaraan het uit te geven? Dan kan een ober service een leuke extra zijn op je tuinfeest.
Wanneer je je twee broers, zus en hun kroosten uitnodigt voor een gezellige avond is dat misschien wat overbodig, maar indien je het groots(er) aanpakt, kunnen die extra handen wel enorm van pas komen!

6. Een tent van 2VRent

Traditiegetrouw eindigen we ook deze blog met het aanraden van een 2VRent tent, en dat is bij deze blog misschien meer dan ooit terecht; je wilt je beste vriend heus niet in het kinderhoekje droppen omdat hij onderkoeld is of middenin een sneeuwstorm terecht komen… Een sneeuwbui mogen aanschouwen vanuit een warme, gezellige tent is dan wèl weer gezellig! Ho-ho-ho!

Ontvang gratis je offerte!