Ontvang nu uw vrijblijvende offerte

6 tips voor maxi sfeer op je mini feest!

Ontvang nu uw
vrijblijvende offerte

De zomer van 2020 zal er net iets anders uitzien dan een doorsnee zomer. Maar niet getreurd, als we straks weer in beperkte kringen mogen samen komen, zal het des te gezelliger en hartelijker zijn. In deze blog geven we enkele tips om van je tuinfeest een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

1. (Food)sharing is caring

Als je zelf een feest organiseert loop je, wanneer je geen beroep doet op catering, soms heel de dag de keuken in en uit. Een oplossing hiervoor is om aan je gasten te vragen iets mee te nemen. Bij een barbecue kan dat bijvoorbeeld een tapas, fris bijgerecht of een dessert zijn.
Je hoeft echt niet gegeneerd te zijn om dit voor te stellen. Je gasten zullen liever hebben dat jij ook van het feest kunt genieten en aanwezig bent dan dat je heel de dag in de keuken staat.

2. Dress up!

Een themafeest met de juiste mindset is altijd een schot in de roos. Het kan een gespreksopener zijn indien je mensen uit verschillende kringen uitnodigt en het zorgt onmiddellijk voor een ‘tu m’as vu’-vibe. Je kan hier zelf zo ver in gaan als je wil, maar ken je gasten. Als je een zakelijk event houdt, ga je niet vragen om als piraten te komen opdagen. Wat dan wel weer kan is een all-white party of dress-up party.

Hieronder enkele leuke thema’s voor een geslaagd feest:

  • Miami Vice
  • Black & White
  • Helden uit je jeugd
  • Pink party
  • Was het nu 70, 80 of 90?
  • Western

3. All of the lights

Onderschat het belang van sfeerverlichting niet! Dit kan naar mate de avond valt zeer bepalend zijn voor de sfeer op het feest. Ook hiermee kan je vele kanten op. Of je nu kiest voor romantische lampionnen, de klassieke guirlandes (lichtslingers) of classy spotjes in de grond, hou gewoon in je achterhoofd dat je gasten ook na 21u graag zien tegen wie ze staan te praten of aan te schuren. Wist je trouwens dat je oplichtende dansvloeren kunt huren? Sfeer verzekerd op je discofeestje!

4. Music *Madonna voice*

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat muziek ook een erg bepalende factor voor je feest is. Als je natuurlijk een gezellige barbecue plant met vrienden die elkaar al jaren niet meer gezien hebben is muziek zeker niet essentieel. Dan heb je aan een gezellige Spotify-playlist en een boxje zeker genoeg.
Maar als er iets te vieren valt kan je ook hier natuurlijk all-the-way gaan: een lokale DJ, (beginnend) bandje of performance van je muzikale nichtje. It’s your party, and you play what you want to! Maar houd wel rekening met volgend puntje.

5. Beter een goede buur…

Niet onbelangrijk als je een tuinfeest geeft is respect naar je buren toe. Als ze op voorhand op de hoogte zijn dat er iets gaande is, dan kunnen ook zij zich hier op voorbereiden en zullen ze naargelang hun goede inborst ook minder snel klagen omtrent eventueel nachtlawaai. Je kan op voorhand briefjes in de bus steken met je gsm-nummer, de datum van het feest is en wat je verwacht qua volk en geluidsoverlast. Afhankelijk van je band met de buren en het type feest dat je geeft, kan je ook gewoon eens binnenspringen om hun te informeren of ze eventueel uitnodigen om een glas te komen drinken. Dit zullen ze zeker appreciëren en dan zal de eventuele overlast wel sneller door de vingers gezien worden.

6. Een tent van 2VRent

En last but not least: een tent op je tuinfeest geeft je de garantie dat je feest niet letterlijk in het water valt. Onze Stretchtent leent zich tot elk feest van eender welke capaciteit aangezien hij elk gewenst formaat kan aannemen. Bovendien is deze tent een streling voor het oog en geeft hij enige klasse mee aan je tuinfeest.